Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Λιπόλυση με Laser


Η θεραπεία λιπόλυσης με τη βοήθεια λέιζερ διασπά τις μεμβράνες των λιποκυττάρων, μετατρέποντάς τις σε μια λιπαρή ουσία (υγρό λίπος) που μπορεί να αποβληθεί από τον ίδιο τον οργανισμό. Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μικρών περιοχών επίμονου λίπους, ανθεκτικών στη δίαιτα ή την άσκηση. Οι μικρές περιοχές του προσώπου και του σώματος, που βοηθιούνται από το παραπάνω laser είναι η πλάτη (π.χ. λαβές αγάπης και διογκώσεις με λουράκια σουτιέν), οι ανδρικοί μαστοί (ή γυναικομαστία), οι μηροί, οι γοφοί, τα οπίσθια, τα γόνατα, τα μπράτσα, το πηγούνι, τα μάγουλα (περίγραμμα προσώπου), ο λαιμός (περιοχές με χαλαρό και πλαδαρό δέρμα).

Η διαδικασία είναι σημαντικά λιγότερο τραυματική από την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση (δηλαδή λιγότερους μώλωπες και ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης). Επιπλέον, το χαμηλό επίπεδο ενέργειας του λέιζερ βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος.

Τεχνική

Το διοδικό laser 980 - 1064 nm ισχύος έως και 30 watt, διοχετευεται στο υποδόριο λίπος μέσω μιας οπτικής ίνας 600 nm. Ο γιατρός μετακινεί την οπτική ίνα στην περιοχή που πάσχει και το laser δίνει ενέργεια στα λιποκύτταρα, προκαλώντας τη ρήξη και την εύκολη αποστράγγιση τους για επεξεργασία από τον φυσικό μεταβολισμό του ίδιου του σώματος. Επίσης η ενέργεια του λέιζερ αλληλεπιδρά επίσης με το στρώμα του δέρματος, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και τη σύσφιξη του κολλαγόνου.

Το λέιζερ προκαλεί την άμεση πήξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων κατά την επαφή, με αποτέλεσμα λιγότερη αιμορραγία, πρήξιμο και μώλωπες και ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης από τη συμβατική λιποαναρρόφηση. Αυτό σημαίνει ότι ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, η πλάτη και τα γόνατα μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Κατά μέσο όρο, η συνεδρία διαρκεί 1 ώρα, ανάλογα με την περιοχή ή τις περιοχές που αντιμετωπίζονται.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά σε διάστημα μερικών εβδομάδων, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες (από 6 -12 μήνες) για να φανούν τα μέγιστα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας συνεχίζει να επεξεργάζεται και να αφαιρεί φυσικά το απελευθερωμένο λίπος μέχρι να μην μείνει καθόλου. Ωστόσο, από την πρώτη κιόλας μέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν ότι η περιοχή(ες) που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία έχουν ήδη λιγότερο λίπος όταν πιέζονται ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης προοδευτικά το δέρμα γίνεται πιο σφικτό.

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται με αυτή τη διαδικασία μπορεί να είναι μόνιμα, εφόσον διατηρείται μια λογική δίαιτα και άσκηση για να αποφευχθεί η μελλοντική αύξηση βάρους.

Παρενέργειες 

Μπορεί να παρατηρηθεί ήπιο οίδημα, ίσως μώλωπες, μούδιασμα ή ευαισθησία για μερικές ημέρες ή περισσότερο. Μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε συμπιεστικούς επιδέσμους. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 1 – 2 ημέρες. Σπάνια μπορεί να εμφανιστεί λοίμωξη και αιμάτωμα (συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα) μετά τη θεραπεία.

Αντενδείξεις

Η θεραπεία αντενδείκνυται σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, σε άτομα που φέρουν βηματοδότη ή έχουν ηπατική ανεπάρκεια (ηπατικά προβλήματα).

Η μέθοδος δεν είναι θεραπεία για την παχυσαρκία. Όσοι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) άνω του 30 δεν θα είναι κατάλληλοι υποψήφιοι.

Επανάληψη θεραπείας

Τις περισσότερες φορές, μια συνεδρία θεραπείας ανά περιοχή θεωρείται αρκετή, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και εάν θεωρηθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται βελτίωση ή όχι.

Κόστος θεραπείας

Το κόστος για θεραπεία λιπόλυσης με laser εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής(ών) που θεραπεύεται και τον αριθμό των περιοχών που έχετε κάνει σε μία συνεδρία θεραπείας. Για παράδειγμα μια μικρή περιοχή όπως κάτω από το πηγούνι το κόστος ξεκινάει στα 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου