Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η σημασία του να είσαι ακριβής, συνεπής, σοβαρός και ποιοτικός

Όλες οι επιχειρήσεις, παντού στον κόσμο, προσπαθούν να αναπτυχθούν καλύπτοντας τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Λίγες όμως είναι οι πραγματικά πετυχημένες. Η λέξη «πραγματικά πετυχημένες» δίνεται γιατί υπάρχουν εταιρίες που με αναλήθειες και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές μπορούν πρόσκαιρα να πετύχουν αύξηση του τζίρου τους. 
Ο λόγος γίνεται για τα κέντρα αδυνατίσματος – ευεξίας που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και καθημερινά βομβαρδίζουν τους καταναλωτές για υπηρεσίες με «θαυματουργά αποτελέσματα» και μάλιστα στη μισή τιμή, «αρκεί να κλείσουν το πρόγραμμα άμεσα». Για να πείσουν τους καταναλωτές πληρώνουν χρόνο στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές των διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών. Ουσιαστικά παρουσιάζονται ως καλεσμένοι των εκπομπών ως μοναδικοί που έχουν την συγκεκριμένη υπηρεσία ή έχουν φέρει κάποιο νέο μηχάνημα. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές εξαπάτησης των καταναλωτών έχουν συρθεί στην δικαιοσύνη.
Ο καταναλωτής όμως, σήμερα έχει δυνατότητα να ξεχωρίσει το «είναι» από το «φαίνεσθαι», αρκεί να ασχοληθεί λίγο και να διασταυρώσει πληροφορίες που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο. Όσοι απλά κάθονται στην τηλεόρασή τους και αποδέχονται ότι τους σερβίρουν φυσικά θα «τσιμπήσουν». Θα πάνε σε ένα απρόσωπο αλλά λαμπερό περιβάλλον θα αρπάξουν την «θαυματουργή υπηρεσία» σε «τιμή ευκαιρίας» και θα πάρουν το «τίποτα με μπόλικο καθόλου», ή στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσουν πολύ ακριβά υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, από ένα νεαρό ή νεαρή, η οποία εκπαιδεύτηκε σε κάποιο «σεμινάριο».
Μια σοβαρή επιχείρηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανέναν καταναλωτή. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να συμβιβάζεται όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο επιχειρηματίας (ή οι επιχειρηματίες) που είναι πίσω από την εταιρία, πρέπει να είναι ακριβής, συνεπής, σοβαρός και ποιοτικός για να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Αυτό απαιτεί συνεπή και συνεχή προσπάθεια. Η τιμή της υπηρεσίας είναι πάντα σημαντική, αλλά η πιστότητα που κερδίζεται φροντίζοντας τον πελάτη και τηρώντας της υποσχέσεις προς αυτόν έχουν ανυπολόγιστη αξία. Το αίσθημα ασφάλειας (ότι η επιχείρηση θα είναι πιστή στις δεσμεύσεις της προς αυτούς ανά πάσα στιγμή) και η ειλικρίνεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που ξεχωρίζουν μια σοβαρή εταιρία από τον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου