Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο άνθρωπος ενδεχομένως έφτασε στο μέγιστο όριο του προσδόκιμου ζωής

Επισκόπηση αναφέρει ότι ο άνθρωπος έχει βιολογικούς περιορισμούς και η επίδραση του περιβάλλοντος, όπως η κλιματική αλλαγή, θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση σε αυτά τα όρια.
Ενώ η ανθρώπινη μακροζωία είχε όριο τα 115 χρόνια, πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι δεν υπάρχει όριο στο προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου.

Ωστόσο, στην πρώτη του είδους της έρευνα, που εξέτασε ιστορικές πληροφορίες 120 ετών, επιστήμονες υπέδειξαν ότι οι άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να έφτασαν στο μέγιστο όριο όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής και τη σωματική επίδοση.
Εξήγησαν ότι ο άνθρωπος έχει βιολογικούς περιορισμούς και η επίδραση του περιβάλλοντος, όπως η κλιματική αλλαγή, θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση σε αυτά τα όρια.
Παρά τις ιστορίες ότι κάθε γενεά θα ζήσει περισσότερο ,η επισκόπηση υποδεικνύει ότι μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει μέγιστο όριο στα βιολογικά μας όρια το οποίο δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε.
Ερευνητές μελέτησαν τάσεις από ιστορικά αρχεία και κατέληξαν ότι φαίνεται πως υπάρχει πλατό στα μέγιστα βιολογικά όρια για το ύψος, την ηλικία και τις σωματικές ιδιότητες του ανθρώπου.
Ο Jean-Francois Toussaint, δήλωσε ότι αυτά τα στοιχεία δεν αυξάνονται πια, παρά την πρόοδο στην επιστήμη, τη διατροφή και την ιατρική. Αυτό υποδεικνύει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες επέτρεψαν στο είδος μας να φτάσει στα όριά του.
Αντί να βλέπουμε συνεχή βελτίωση θα δούμε μετατόπιση του ποσοστού του πληθυσμού που φτάνει τα μέγιστα όρια που είχαν προηγουμένως καταγραφεί.
Θα βλέπουμε όλο και λιγότερα ρεκόρ να σπάνε στα αθλήματα και περισσότερους ανθρώπους να φτάνουν αλλά να μην ξεπερνούν το τρέχον υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.
Ωστόσο, όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη πώς περιβαλλοντικοί και γενετικοί περιορισμοί συνδυαστικά μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζουν την ικανότητά μας να φτάσουμε τα ανώτατα όρια, η επίδρασή μας στο περιβάλλον φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο.
Οι τρέχουσες πτώσεις στις ανθρώπινες ικανότητες που βλέπουμε είναι σημάδι περιβαλλοντικών αλλαγών.
Το ανθρώπινοι ύψος έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία σε ορισμένες αφρικανικές χώρες. Αυτό υποδεικνύει ότι ορισμένες κοινωνίες δεν μπορούν πια να παρέχουν αρκετή διατροφή για τα παιδιά τους και να διατηρούν την υγεία των νεότερων κατοίκων.
Πηγή : Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου