Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εντοπίστηκε πιθανή αιτία για τον ερυθηματώδη λύκο

Xαμηλό επίπεδο πρωτεΐνης Blimp-1 σε συγκεκριμένο είδος κυττάρων οδηγεί σε αύξηση της πρωτεΐνης CTSS, η οποία ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει υγιή κύτταρα ως στόχους.

Ρευματολόγος στο Feinstein Institute for Medical Research πιθανώς εντόπισε πρωτεΐνη ως αιτία για την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ερυθηματώδη λύκο

Η Dr. Betty Diamond, του Feinstein Institute for Medical Research, δήλωσε ότι ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εντοπίσει οργανισμούς που φυσιολογικά δεν βρίσκονται στον οργανισμό και να ενεργοποιήσει κύτταρα, όπως τα Τ, για να τους επιτεθεί.
Όπως δήλωσε, στην περίπτωση ασθενών με αυτοάνοση νόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αρχίσει να εντοπίζει τα υγιή κύτταρα ως στόχο.
Η νέα έρευνα ανακάλυψε ότι χαμηλό ή καθόλου επίπεδο πρωτεΐνης Blimp-1 σε συγκεκριμένο είδος κυττάρου οδήγησε σε αύξηση της πρωτεΐνης CTSS, η οποία ώθησε το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει υγιή κύτταρα ως στόχους.
Σε έρευνες στα ζώα, η Diamond έδειξε ότι τα θηλυκά με μειωμένη παραγωγή πρωτεΐνης Blimp-1 οδηγούνται σε αύξηση της CTSS, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό να επιτίθεται σε υγιή κύτταρα.
Αρσενικά ζώα με μειωμένη παραγωγή Blimp-1 δεν είχαν αλλαγή στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανές αγωγές για τον ερυθηματώδη λύκο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Immunology.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου