Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο χρόνιος πόνος είναι κληρονομικός

Τέσσερις συχνές παθήσεις με χρόνιο πόνο μοιράζονται γενετικό στοιχείο, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν- τουλάχιστον εν μέρει-να είναι κληρονομικές, δήλωσαν Βρετανοί ερευνητές.

Στις 4 παθήσεις περιλαμβάνονται το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο μυοσκελετικός πόνος, ο πυελικός πόνος και η ξηροφθαλμία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 8.000 ζεύγη διδύμων και ανακάλυψε ότι οι παθήσεις ήταν κοινές σε μονοζυγωτικά ζεύγη διδύμων.
Η ερευνητική ομάδα του The King's College London, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στη ρύθμιση των συγκεκριμένων νόσων.
Ενώ περιβαλλοντικοί λόγοι πιθανόν εμπλέκονται στις 4 παθήσεις, γονίδια θα μπορούσαν να ευθύνονται, εν μέρει, για την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, εκτιμούν.
Οι ερευνητές σημειώνουν στο περιοδικό ''Pain'' ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα γονίδια.
Ο χρόνιος πόνος είναι συχνός και έχει πολλά διαφορετικά αίτια που καθιστούν δύσκολη τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.
Η ερευνήτρια, Dr Frances Williams, δήλωσε ότι η νέα έρευνα είναι μια από τις πρώτες που εξετάζει το ρόλο των γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην εξήγηση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών συνδρόμων χρόνιου πόνου.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο χρόνιος πόνος μπορεί ενδεχομένως να είναι κληρονομικός. Με νέες έρευνες, τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θεραπείες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή όσων πάσχουν από χρόνιο πόνο.
Πηγή: Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου