Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απλή εξέταση αίματος αντί βιοψίας για τον καρκίνο


Μια απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε να υποκαταστήσει τη βιοψία στην ανίχνευση του καρκίνου, σώζοντας ζωές και χρήμα, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Ευρήματα για την επαναστατική αυτή εξέλιξη παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο για Πνεύμονα Καρκίνος στο Κολοράντο των ΗΠΑ από τον Eric Lim, χειρουργό θώρακος στο Royal Brompton & Harefield.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι τώρα η βιοψία ήταν ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να διαπιστωθεί η παρουσία των καρκινικών κυττάρων.
Πρόκειται, όμως, για μία επεμβατική, δαπανηρή και μερικές φορές επικίνδυνη διαδικασία. Παίρνει επίσης το χρόνο, ο οποίος είναι πολύτιμος για τους ασθενείς με καρκίνο.
Η πρωτοποριακή εξέταση αίματος θα μπορούσε να μετριάσει την πίεση για τους ασθενείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας μια γρήγορη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση, η οποία θα κοστίσει εκατοντάδες αντί χιλιάδες ευρώ ανά ασθενή.
Σύμφωνα με Lim, οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα μέσα σε μερικές μέρες.
Μελέτη έδειξε ότι μία βιοψία έχει μέσο κόστος περίπου 13.000 ευρώ δολάρια ανά ασθενή.
Διαδικασία
Δεδομένου ότι η βιοψία είναι μία ειδική διαδικασία, η οποία συχνά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μίας αξονικής τομογραφίας ή σε μια επέμβαση, δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλος χρόνος αναμονής, θέτοντας περαιτέρω τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα, απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου