Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Πόσο ύπνο χρειάζεστε;

Οκτώ ώρες ύπνου δεν εγγυώνται την ενέργεια το πρωί
Ο ολονύκτιος ύπνος σου δίνει ενέργεια το πρωί. Όχι απαραίτητα!
Υπάρχει μικρή συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας ύπνου και κόπωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Μετά από παρακολούθηση των προτύπων ηρεμίας περίπου 6.000 ατόμων (και των επίπεδων ενέργειας την επόμενη μέρα), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το απλό κλείσιμο των ματιών δεν καθορίζει το επίπεδο της εγρήγορσης ή το αίσθημα της νωθρότητας.
Γιατί; «η ανάγκη για ύπνο είναι εξατομικευμένη» λέει ο Michael Breus, Ph.D., και συγγραφέας του The Sleep Doctor’s Diet Plan: Lose Weight through Better Sleep "βασίζεται σε γενετικούς παράγοντες, στην ηλικία, σε ιατρικές παθήσεις, στο περιβάλλον, και αν κάποιος είναι πρωινός τύπος ή νυκτόβιος" Λέει επίσης ότι η ποιότητα είναι ζωτικής σημασίας - καλύτερα 5 ώρες μη διακοπτόμενου ύπνου από 8 ώρες ενός ανήσυχου ύπνου.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθορίσει πόσο ύπνο χρειάζεται είναι να παρακολουθείτε το χρόνο του ύπνου κατά τη διάρκεια των διακοπών (όταν μπορείτε να ξυπνήσετε χωρίς ξυπνητήρι). Καταγράψτε πόσες ώρες κοιμάστε κάθε βράδυ. Κατά τη διάρκεια 5 ημερών περίπου, ο οργανισμός σας; θα σηματοδοτήσει το ποσό της ανάπαυσης που χρειάζεται.
Στη συνέχεια, να πάρει το καλύτερο δυνατό ύπνο, δοκιμάστε ότι ο Δρ Breus αποκαλεί "Power Down Hour": Μια ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι, κάντε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν για περίπου 20 λεπτά, όπως το ντους, το βούρτσισμα των δοντιών και 20 λεπτά για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σκοτάδι, όπως ο διαλογισμός ή χαλάρωση.

Πηγή : menshealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου