Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ρεφλεξιολογία και σύγχρονη ζωή

Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν η ρεφλεξολογία συνδυάζεται με τη κλασική ιατρική. 

Σαφώς και συνδυάζεται άλλωστε είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος που εκπαιδεύει το σώμα του καθενός από εσάς ξεχωριστά στο να αυτοθεραπευεται.

Πόσοι από εσάς έχετε σκεφτεί ότι τα πόδια σας είναι αυτά που σας συνδέουν με τη γη;
Πόσοι από εσάς τα καταπονείτε μέσα στα κομψά σας παπούτσια και μάλιστα δουλεύοντας ώρες ατελείωτες;
Ακόμη και να χρειάζεται να είσαστε όρθιοι προκειμένου να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις της δουλειάς σας, μπορείτε μετέπειτα να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές, έτσι ώστε να τα αποσυμφορησετε, να τα ξεκουράσετε.

Πως τα καταπονημένα πόδια μπορούν να επηρεάσουν το σώμα μας; 
Πάνω από 7.000 απολήξεις νεύρων από κάθε σημείο του σώματος μας καταλήγουν στα πέλματα των ποδιών. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ή να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα των ποδιών μας και αναπόφευκτα του σώματος μας είναι η ρεφλεξολογία. Ο ρεφλεξολόγος με ειδικές πιέσεις, επιτυγχάνει τη χαλάρωση και την ευεξία σας. Προσπαθεί  να φέρει το σώμα σε μια αρμονία και να συμβάλλει στο επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο είναι η αυτοίαση. Έτσι καταφέρνουμε σταδιακά να ελέγχουμε εμείς τα γεγονότα, αντί να μας ελέγχουν αυτά.
Η ρεφλεξολογία επίσης συμβάλλει στην αποβολή του στρες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα της καθημερινότητας μας. Οι παρενέργειες αυτού δεν είναι καθόλου αμελητέες. Επιπρόσθετα χαλαρώνει τους μύες οι οποίοι συχνά πιάνονται λόγω κοπώσεως ή αρνητικών συναισθημάτων. 
Το κυκλοφορικό επίσης τονώνεται με τη ρεφλεξολογία. Πως; Με τις ειδικές πιέσεις που πραγματοποιεί ο ρεφλεξολόγος οξυγονώνονται καλύτερα τα ζωτικά μας όργανα.
Γιατί όχι και στην απομάκρυνση των τοξινών του οργανισμού σας.

Εγκυμοσύνη και ρεφλεξολογία; 
Μια από τις πιο σημαντικές περιόδους που διανύει μια γυναίκα αλλά και ιδιαίτερη. Τα πόδια πρήζονται και οι ορμόνες διαταράσσονται τόσο που καμία φορά χάνεται ο έλεγχος. Η ρεφλεξολογία λοιπόν βοηθάει και εκεί.

Αξίζει να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας άλλωστε μόνο έτσι θα έχετε άποψη για τη συγκεκριμένη ολιστική θεραπευτική.

Μοχωρίδου Δέσποινα
Ρεφλεξιολόγος
Συνεργάτης του PHYSIOMED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου