Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η παχυσαρκία οδηγεί σε 13 είδη καρκίνου

Μεταξύ των ειδών καρκίνου που εκτιμάται ότι έχουν στενή σχέση με την αύξηση βάρους, είναι του οισοφάγου, του παγκρέατος, του ήπατος, του στομάχου και του παχέος εντέρου.

Με 13 είδη καρκίνου περιλαμβανομένου του παγκρέατος και του οισοφάγου, συνδέεται η παχυσαρκία, καθώς λιπώδη κύτταρα επηρεάζουν τις διαδικασίες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

Λόγω του επιπλέον λίπους στο σώμα, τα λιπώδη κύτταρα παράγουν ορμόνες και πρωτεΐνες, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Imperial College.
Εκτός του ότι απελευθερώνονται στο κυκλοφορικό κυκλφορούν στον οργανισμό και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφορετικών ειδών καρκίνου.
Τα λιπώδη κύτταρα, επίσης επηρεάζουν διαδικασίες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Μεταξύ των 13 ειδών καρκίνου που εκτιμάται ότι έχουν στενή σχέση με την αύξηση βάρους, είναι του οισοφάγου, του παγκρέατος, του ήπατος, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του ορθού, της χολής, του πνεύμονα, των νεφρών και γυναικολογικοί. Στις γυναίκες, μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος στο μαστό, στις ωοθήκες ή στη μήτρα.
Οι πιο συχνοί τύποι περιλαμβάνουν του μαστού και του παχέος εντέρου, ενώ στους πιο δύσκολους στην αντιμετώπιση περιλαμβάνονται ο καρκίνος του παγκρέατος, του οισοφάγου και της χολής

Πηγή : Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου