Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Καλοκαίρι και αισθητική ιατρική

Υπάρχει ευρέως η αντίληψη ότι κατά τους θερινούς μήνες δεν επιτρέπονται οι αισθητικές παρεμβάσεις. Κατά πόσο αληθεύει άραγε;;;

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές εφαρμογές Laser (πχ fractional ή αποτρίχωση με συγκεκριμένο τύπο μηχανημάτων), η βλεφαροπλαστική με plexr, δερμοαπόξεση, ή χημικό peeling απαγορεύονται το καλοκαίρι. Επίσης αλήθεια είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνηθέστερες μη- επεμβατικές θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία κλπ) είναι πολύ ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύουν να εξουδετερωθούν, αν μείνουν για πολύ ώρα εκτεθειμένα.
Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τέτοιου τύπου παρεμβάσεις.
Πρώτα απ' όλα με τις άδειες του καλοκαιριού υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για ανάρρωση από κάποιες παρεμβάσεις όπως τα νήματα. Το υαλουρονικό και οι ενέσεις μεσοθεραπείας όταν συντηρηθούν σωστά μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς περιορισμούς στο πρόσωπο ή στο σώμα. Για το μπότοξ για να μην αλλοιωθεί η δραστικότητα της τοξίνης, θα πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες για τουλάχιστον 5-6 ώρες, σε σχέση με το αν η θεραπεία διενεργούνταν σε οποιαδήποτε άλλη εποχή.
Επίσης υπάρχουν θεραπείες που συστήνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως το μπότοξ για την υπεριδρωσία σε μασχάλες και πέλματα ή η κρυολιπόλυση που αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος με τη μέθοδο της ψύξης.
Άρα μπορείτε άνετα να εκμεταλλευθείτε και να απολαύστε και το φετινό καλοκαίρι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου