Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ενέσεις κολλαγόνου για τις ρυτίδες



Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στα οστά και στους συνδέσμους. Στην αισθητική χειρουργική οι ενέσεις κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο νέα.
Το κολλαγόνο τοποθετείται συνήθως κάτω από την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα και εισάγεται σε πολλά σημεία, όπως στις ρυτίδες, στις γραμμές και στα σημάδια στο πρόσωπο και μερικές φορές το λαιμό, την πλάτη και το στήθος. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ουλές μετά από ακμή ή στους τραυματισμούς για να βελτιώσει το αισθητικό αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων. Η διαδικασία με τις ενέσεις κολλαγόνου μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 60 λεπτά.
Μετά τις ενέσεις κολλαγόνου ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί μικρή ενόχληση ή τσούξιμο στην περιοχή της ένεσης. Υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ελαφρών μωλώπων και πρήξιμο. Πολύ σπάνια μπορεί να υπάρξουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία τους αμέσως.Μπορεί να φάει, να πιει και λίγο αργότερα να φορέσει μακιγιάζ με αντηλιακή προστασία. 
Η διάρκεια του αποτελέσματος των ενέσεων κολλαγόνου εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του ασθενή, φυσικά χαρακτηριστικά, και του τμήματος των επεξεργασμένων σώματος. Το κολλαγόνο θα εξαφανιστεί γρηγορότερα σε περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από την κίνηση μυών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου